lauantai 9. maaliskuuta 2013

Karon kakku

Pyynnöstä tein täytekakun ja pari suolaista piirakkaa kaverilleni joka siirttyy uuteen työpaikkaan. Piirakoistakaan ei voinu ottaa kuvia, kun eihän niistä voi mennä leikkaamaan palaa kuvausta varten ja ei tuollanen piirakka muuten ole oikein minkään näköinen. =D

Jauhelihapiirakka

1pkt    Pirkka rukiinen piirakkapohja
400g   naudan jauhelihaa
1         sipuli
1,5prk kolmen juuston ruokakermaa
1         kananmuna
           suolaa
           pippuria
           provencen yrttisekoitusta
           juustoraastetta

Paista jauheliha ja mausta se. Pilko sipuli renkaiksi. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä jauheliha pohjan päälle ja lisää sipulit. Sekoita kanamuna kerman joukkoon ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa.

Kasvispiirakka

1pkt     Pirkka rukiinen piirakkapohja
1pss     kruununvihanneksia (tai oman maun mukaan muita)
1,5prk  kolmen juuston ruokakermaa
1          kananmuna
            suolaa
            pippuria
            provencen yrttisekoitusta

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää pinnalle vihannekset, mausteet ja keskenään sekoitettu muna ja kerma. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa.

Täytekakku

24cm vuoassa paistettu sokerikakkupohja (4 munan)
kermaa
sokeria
kaakaojauhetta
vaniljasokeria
säilykepäärynää
banaania
marsipaania


Kakun toisessa välissä oli päärynäkuutioita toisessa banaanikuutioita. Molempien kaverina oli kaakaojauheella maustettua kermaa. Pinnalla oli marsipaania jareunoilla kermapursotukset. Koristeen marsipaani ruusut ja sokerimassa lehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti